joi, 29 mai 2014

Unica ferma specializata in cresterea porumbeilor pentru carne din Rusia

Unica ferma specializata in cresterea porumbeilor  pentru carne din Rusia
In Rusia or Soci un fermier  se ocupa de  cresterea  porumbeilor  pentru  carne . In prezent  este singura ferma din Rusia specializata in reproducerea raselor  de porumbei  pentru carne . În calitate de partener al companiei  " Grimaud Freres Selection » ( Franța )  care este lider mondial, ferma   de porumbei  garanteaza    cea mai înaltă calitate a tuturor produselor .Lunar aproximativ 1000 de carcase sunt livrate  la  restaurantele din Moscova , Krasnodar , Rostov - pe - Don , Soci și Sankt Petersburg . În câțiva ani, cererea pentru carnea de porumbel  a crescut de cinci ori.
Carcasa deja prelucrata cântărește până la 550 de grame, povesteste  proprietarul  de afaceri   Serghei Fedcenco .  Un porumbel viu poate cintari  până la 1,5 kg. Aceasta costă aproximativ 15-20 dolari.
Ferma de porumbei   creste la moment aproximativ 2500 de porumbei pentru  carne  . Există planuri de  a crește numărul de păsări  până la 10 mii , pentru a  diversifica meniul la oaspetii  și participanții la Jocurile Olimpice din 2014 .
Din cele mai vechi timpuri , porumbeii au fost folositi  ca hrană și ca o delicatesă servita la masa  împăraților  și nobilimii aristocratice din Egipt și Roma .
În total , există aproximativ 50 de rase  de porumbei pentru  carne, caracterizati de o greutate corporala mare . Acestea sunt împărțite în două grupe : porumbei gigant i( mai mult de 40 de specii ) și asemanatori cu gainile .
Carnea  de porumbel  este superiaora carnei de pui. Acesta conține proteine ​​de 22 % , de pui doar 17,5 % . 
Un fapt interesant este posibilitatea de a vinde și  excremente de porumbei , care este considerat un îngrășământ valoros , și în formă uscată este  de 2 ori  mai scump ca carnea.
Unii experți cred că  afacerea  cu porumbei pentru carne nu are  concurență și este foarte profitabila.Alții , constata faptul că în Rusia, dezvoltarea acestei industrii nu sa întâmplat , deși mulți antreprenori încearcă să creeze  ferme de porumbei . Potrivit acestora , consumatoriii  nu se pot uita la porumbei ca o sursă de carne .Pentru ei este , în primul rând, un simbol al păcii și al Duhului Sfânt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu