Ai visat intotdeauna sa ai propria ta afacere? Multe femei fac asta, dar renunta pentru ca sunt de parere ca e un proces epuizant si ca au nevoie de o suma mare de bani pentru inceput.
De multe ori, insa, afacerile de succes au pornit de la idei bune si foarte putini bani.
Fie ca vrei sa scapi de un job plictisitor sau pur si simplu vrei mai multa libertate, a avea un proiect doar al tau, care sa-ti aduca satisfactii si venituri nu e un ideal imposibil, chiar si in aceste vremuri de criza.
Daca vrei sa incepi o afacere, dar ai nevoie de niste idei, am adunat pentru tine 7 sugestii care nu implica existenta unui capital financiar prealabil.
1. Stilista personala
Iti place moda - ai un ochi bun pentru estetica si design? Iti place sa faci cumparaturi? Sa incepi o afacere ca stilist personal e foarte simplu - tot ce trebuie sa faci e sa-ti anunti prietenii ca vrei sa ajuti oamenii in alegerile lor vestimentare si sa-i rogi sa te recomande cunoscutilor lor. Ai putea, de asemenea, sa-ti faci un blog sau o pagina de Facebook dedicata. Nu exist literalmente niciun cost initial, asa ca daca ai talent in domeniu, aceasta ar putea fi afacerea perfecta pentru tine.
2. Meditatoare
Daca vrei sa incepi o afacere fara a dispune de bani, meditatiile particulare sunt cel mai bun exemplu. In schimbul unui cost mic, poti da un anunt intr-un ziar local sau iti poti face reclama gratuit, pe internet. Asa iti poti stabili o clientela cu costuri minime. In plus, daca stabilesti sa oferi meditatii la domiciliul clientului, nu vei avea de acoperit alte costuri decat cele de transport.
3. Social Media Manager
Daca vrei sa-ti faci o afacere muncind de acasa si esti o utilizatoare inraita de Twitter, Facebook sau Instagram, ar trebui sa iei in considerare sa devii un manager de social media. Sa te ocupi de conturile din social media ale unor afaceri mici se poate dovedi profitabil, iar costurile tale sunt minime. Vei avea nevoie doar de o conexiune buna la Internet, un calculator si increderea ca skill-urile tale de marketing vor convinge clientii. Te-ar ajuta, de asemenea, sa ai un blog.
4. Scriitoare freelancer
Daca esti o persoana creativa si scrii cu placere, ar trebui sa te gandesti sa-ti folosesti talentele pentru a scrie un roman sau o colectie de povestiri. Nici macar nu trebuie sa-ti trimiti manuscrisul unei edituri in final - vremurile s-au schimbat si, odata cu revolutia cartilor electronice, este mai usor ca niciodata sa publici o carte. Nu ai nevoie de prea multi bani, dar ai nevoie de timp sa scrii.
5. Experta in curatenie
Chiar daca nu e cea mai glam din lume, o afacere in domeniul curateniei poate fi o modalitate simpla de a castiga suficienti bani. Nu trebuie sa faci curatenia chiar tu! Daca te ocupi de obtinerea clientilor si de partea financiara, poti angaja menajere care sa faca treaba practica. In SUA, industria curatentiei la domiciliu valoreaza in jur de 6,5 miliarde de dolari anual. Chiar daca in Romania cifrele sunt cu siguranta mult mai mici, piata este in expansiune.
6. Bloggerita
Daca iti place sa scrii, dar ideea de a scrie un roman ti se pare putin prea mult, poate ai putea porni o afacere in blogging. Avand in vedere ca platformele de blogginc, cum sunt WordPress sau Blogger sunt gratuite, n-ai nevoie decat de un calculator si o conexiune la internet. In timp, vei obtine venituri din reclame puse pe pagina ta sau din advertoriale pe care le scrii pentru anumite produse. Pentru a avea un blog de succes, trebuie insa sa scrii constant si destul de mult pana iti obtii o audienta fidela. Sa nu te astepti la castiguri peste noapte, dar ele vor veni dupa un timp.
7. Profesoara de muzica
Daca ai studiat un instrument muzical si esti cat de cat talentata, poti face bani dand meditatii. Incepe prin a-ti seta un tarif convenabil si in curand iti vei forma o baza de clienti pe care te poti baza. In scurt timp, poti convinge si alti tineri talentati sa ti se alature si poti deveni managerul unei mici afaceri - nu ai nevoie de bani si se poate dovedi foarte satisfacator, atat financiar, cat si emotional!
sursa acasatv.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu