vineri, 30 mai 2014

Afacere "urecheata" pe bani europeni: "Mai bine primul in sat decat ultimul la oras"

Embed: 

Afacere "urecheata" pe bani europeni. Un tanar in varsta de 24 de ani din Telenesti se poate mandri cu ferma lui de iepuri. Pentru a-si vedea visul realitate a muncit doi ani peste hotare, iar apoi a invatat ce este un plan de afaceri si a primit granturi de la Uniunea Europeana. Rezultatul nu s-a lasat asteptat - abia daca mai face fata cererii.

Zis si facut. Banii pe care i-a castigat timp de doi ani in Portugalia i-a investit intr-o ferma de iepuri. Si-a gasit o incapere, iar custile le-a facut chiar cu mana lui fiind inspirat de ceea ce a vazut pe internet.

Pentru ca isi dorea o ferma performanta a scris un plan de afaceri, iar acesta s-a dovedit a fi castigator la un concurs de granturi. Asa ca a primit custile la care visa si acum miniferma lui arata cu totul altfel, munca fiind mult mai usoara.

Pe langa iepurasii pe care ii tine pentru vanzare, are si 60 de femele. Toate au custile numerotate, iar evidenta lor se duce intr-un registru.

Pentru a amenaja aceasta incapere i-au trebuit in jur de 30 mii de euro. Si-a cumparat si un aparat de facut mancare pentru iepuri.

Acum ca afacerea a prins aripi, tanarul se gandeste sa mareasca numarul de femele pentru a face fata cerereii. Tanarul crescator de iepuri isi petrece aproape tot timpul la ferma, asa ca da pe acasa doar seara. El locuieste deocamdata impreuna cu parintii, iar mama sa se declara fericita.

Si vecinii din satul lui de bastina, Mandresti, sunt mandri de el.

Tanarul spune ca nu mai vrea sa-si paraseasca tara si nici in capitala nu se vede. Spune ca viitorul sau este doar la Mandresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu