vineri, 30 mai 2014

Cultivarea usturoiului



Usturoiul este una dintre cele mai des utilizate plante aromatice. Daca dispuneti de o bucata de teren, indiferent de suprafata, este bine sa va cultivati propriul dumneavoastra usturoi. Este mult mai sigur pentru sanatatea dvs. sa consumati legume obtinute din propriile gradini.
Asadar, sa vorbim despre cum se cultiva usturoiul. Este recomandat a se cultiva la mijlocul toamnei, dar sunt persoane care il cultiva si la mijlocul primaverii (luna aprilie), perioada de plantare fiind aleasa si in functie de nevoia de consum.
usturoi
Pentru plantarea usturoiului se vor utiliza bulbi, care in prealabil au fost uscati. Se vor alege bulbi (capatani) de usturoi  cu cei mai mari catei de usturoi. Este recomandat ca bulbii care se pastreaza  pentru plantare sa nu fie curatati sau decojiti, deoarece cresc sansele ca acestia sa se deterioreze (sa putrezeasca, sa se usuce excesiv, etc.). Pastrarea pana la plantare a acestor bulbi se va face in locuri racoroase si intunecate.
Inainte de plantare se va proceda la separarea cateilor de usturoi. este bine sa plantati catei mari de la exterior, deoarece  in cazul cateilor mici din interiorul bulbului cresc sansele de obtinere a unor bulbi mai mici. Plantarea cateilor de usturoi se va efectua intr-o brazda adanca si afanata, la o adancime de circa 2,5 cm si la o distanta de aproximativ 15 cm unul de celalalt.
plantarea usturoi
Referitor la pregatirea solului inainte de plantarea usturoiului precizam ca se pot aplica in cantitati moderate substante organice. Recoltarea se va face atunci cand frunzele se ofilesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu