vineri, 30 mai 2014

Câştig pentru tinerele mămici

Problema câştigării banilor, în prezent, este actuală pentru toată lumea, inclusiv tinerele mămici aflate în concediul de maternitate. Bineînţeles, copilul necesită multă atenţie, eforturi, energie şi bani, iată de ce mijloacele financiare suplimenatare niciodată nu vor fi în plus pentru o familie care educă un bebeluş.
De fapt, tinerele mămici doresc să muncească din câteva motive. În primul rând, din cauza lipsei de bani, or, nu toţi bărbaţii câştigă suficienţi bani pentru a întreţine trei persoane şi apartamentul.
Un alt motiv este dorinţa de a fi independentă faţă de soţ din punct de vedere financiar. După naştere este nevoie de bani nu doar pentru copil, ci şi pentru tânăra mămică – creme contra întinderilor, lenjerie specială, vitamine etc. Toate acestea costă bani grei.
În sfârşit, o altă cauză frecventă pentru care tinerele mămici doresc să muncească şi să câştige bani constă în deprinderea de a fi activă şi a demonstra că poate totul – şi cu micuţul să stea, şi să gătească soţului mâncare, şi să aducă în familie ceva bani.
Desigur, în Moldova există probleme în ceea ce ţine de angajarea în câmpul muncii nu doar pentru tinerele mămici, dar şi pentru bărbaţii în floarea vârstei, care sunt nevoiţi să plece la muncă peste hotare. Cu toate acestea, „MyBusiness” a analizat piaţa internă a forţei de muncă şi a clarificat care ar putea deveni ocupaţiile tinerelor mămici în perioada concediului de maternitate.
Înainte de a căuta un loc vacant gândiţi-vă ce puteţi face bine, ce hobby aveţi. În cazul în care vă place să fotografiaţi şi cunoaşteţi photoshopul propuneţi-le altor tinere mămici să le fotografiaţi copiii. Dacă aţi lucrat în calitate de contabil, atunci deveniţi „contabil la domiciliu”. Aţi activat în calitate de culinar, atunci coaceţi torturi şi prăjituri la comandă, iar dacă la şcoală şi facultate vă reuşea să scrieţi lucrări bune, atunci puteţi câştiga bani scriind teze de an şi de licenţă.
Probabil cele mai mari venituri care pot fi obţinute în perioadă îngrijirii copiilor mici sunt cele legate de serviciile de manichiură şi pedichiură, machiaj şi frizerie la domiciliu. În perioada în care bebeluşul doarme dulce vă puteţi ocupa liniştit de coafura sau unghiile unei noi cliente. Şi nu se va întâmpla nimic grav, dacă tânăra mămică va trebui să întrerupă un pic lucrul pentru a hrăni copilul sau a vedea cu ce se ocupă.
O altă ocupaţie potrivită pentru tinerele mămici este oferirea serviciilor de dădacă. Plimbările zilnice cu copilul, aranjarea la culcare, alimentaţia – toate aceste proceduri pot fi efectuate cu doi copii, însă în acest caz vă sugerăm să luaţi un copil cam de aceeaşi vârstă cu bebeluşul Dvs.
Câştig pentru tinerele mămiciMunca la telefon, de asemenea, reprezintă o modalitate populară de a câştiga bani pentru mamele cu copii mici. Esenţa acestei activităţi constă în telefonarea clienţilor potenţiali sau fideli şi propunerea unor servicii sau produse noi, felicitarea cu diferite ocazii etc. De asemenea, puteţi participa la sondaje sociologice. Avantajele acestor activităţi sunt evidente, deoarece pot fi practicate aproape în orice timp (în limitele normalităţii, bineînţeles).
Munca la calculator este o altă activitate care poate aduce venit. În prezent, scrierea unor articole (de exemplu, despre îngrijirea şi educarea copiilor), întreţinerea unui blog propriu, administrarea forumurilor sunt solicitate şi destul de bine plătite. Un loc de muncă la calculator poate fi găsit pe site-urile liberilor profesionişti (free-lance).
Croitul, cusutul, reparaţia hainelor reprezintă o altă variantă de câştig pentru tinerele mămici, de aceea puteţi deschide un mic atelier chiar la domiciliu.
Multe tinere mămici sunt convinse că nu trebuie să muncească, iar soţul urmează să se angajeze încă la un serviciu pentru a face faţă tuturor cheltuielilor apărute. Însă de ce trebuie să suprasolicitaţi soţul, astfel încât acesta să vină de la serviciu epuizat, în cazul în care puteţi câştiga ceva bani de sine stătător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu