vineri, 30 mai 2014

idei de afaceri la sat in Moldova

Mediul rural de la noi din tara, prin natura lui, poate oferi o serie de oportunitati specifice si poate constitui chiar o alternativa pentru cei care nu isi mai gasesc locul in jungla urbana.
Mai jos cateva idei de afaceri ce pot fi demarate in acest mediu, idei de afaceri pentru la tara:
Productia de alimente
Cum era si firesc incepem cu principala activitate rurala : agricultura si cresterea animalelor. Desi subventiile se taie, munca este tot mai scumpa si rentabilitatea tot mai mica, nu trebuie sa uitam ca atata timp cat exista omenirea va exista si nevoia de hrana.
Solutia in aceste timpuri grele pentru agricultura romaneasca, este orientarea pe nise mai putin exploatate.Mancarea bio, fara chimicale si conservanti, poate fi solutia salvatoare pentru multi agricultori.
Fructele de padure, foarte cautate la export pot fi si ele o solutie salvatoare, mure, macese, zmeura, capsuni, etc. sunt produse cautate si apreciate atat in Moldova cat mai ales in tarile din vestul Europei.
Cresterea prepelitelor, a strutilor, melcilor chinchilelor si a altor animale mai mult sau mai putin exotice poate fi o alternativa pentru o familie de fermieri cu spirit antreprenorial.
Cultivarea plantelor medicinale precum catina, a fost calea spre succes pentru multi fermieri moldoveni.
Piscicultura merita si ea mentionata printre ideile de afaceri ce pot fi demarate in mediul rural.
Datorita internetului aproape orice producator din mediul rural poate devi cunoscut in industria in care activeaza.
Datorita spatiului si naturii, la tara pot fi demarate si alte afaceri in afara de cele bazate pe productia de alimente. De exemplu in mediul rural pot organizate cursuri de parapanta, de aviatie, diverse intreceri sportive sau chiar afaceri in domeniul turismului daca zona este una adecvata.
Pepiniera de brazi pentru Craciun sau cultivarea unor flori ornamentale (trandafiri, lalele, etc.) pot reprezenta de asemeni idei de afaceri viabile in mediul rural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu