joi, 29 mai 2014

Idee de afaceri: arendarea unui sat pentru cooperativă

Idee de afaceri: arendarea unui sat pentru cooperativă

Arenda este o afacere devenită obişnuită şi populară în toată lumea, inclusiv în Moldova.
arenda-derevniLa prima vedere pare că este imposibil de inventat vreo afacere nouă legată de arendă, însă doar la prima vedere.
Există un tip excelent de afaceri, care, deocamdată, nu este aplicat în Moldova. Este vorba despre arendarea satelor pentru crearea cooperativelor. Cu alte cuvinte, luaţi în arendă un sat întreg, cu tot cu case, locuitori, animale, câmpuri, îmbunătăţiţi infrastructura şi, ulterior, îl daţi în arendă unor întreprinderi şi organizaţii mari.
În prezent, în Moldova foarte multe sate se află într-o stare deplorabilă. Populaţia activă a plecat la muncă peste hotare, acasă rămânînd copiii şi bătrânii. Starea drumrilor şi a infrastructurii în genere lasă mult de dorit. Totodată, satele se află pe malul unor râuri sau lacuri curate, lângă păduri, în locuri pitoreşti. În această situaţie, luaţi în arendă un sat întreg, creaţi condiţiile necesare pentru oaspeţi şi aşteptaţi să vină companii întregi!
În calitate de clienţi ai acestui mod neobişnuit de odihnă pot fi companiile mari şi mijlocii, turiştii particulari, inclusiv cei străini. Cu siguranţă, odihna la ţară la preţuri mici va deveni destul de populară în Moldova.
Populaţia locală poate lucra pentru clienţi: găti bucate tradiţionale moldoveneşti, organiza excursii prin livezi, confecţiona diferite suvenire. De asemenea, odihna în satele moldoveneşti este de neimaginat fără cântece şi dansuri populare.
Această idee poate deveni nu doar o afacere interesantă şi inedită, dar şi o modalitate excelentă de dezvoltare a satelor moldoveneşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu