sâmbătă, 31 mai 2014

5 idei de afaceri mici pentru primavara

Din 1 Martie putem spune ca primăvara soseste in mod oficial, asa că e momentul sa va propunem cateva idei de afaceri potrivite acestui sezon.
Servicii de curatenie – dupa o iarnă lungă acum e momentul pentru o curătenie generală. De fapt in acest anotimp sunt 2 perioade in care atat persoanele fizice cat si comerciantii fac o „curatenie generală”. Primul din acele momente este acela in care vremea efectiv se schimba si lumea isi doreste o „improspatare” iar cel de al doilea este cu prilejul sarbatorilor de Paste. La fel si comerciantii: acestia trebuie sa isi schimbe stocurile de marfă si să se reorganizeze, prilej cu care trebuie facuta si o curatenie generală. De aceea sezonul de primavara e un sezon bun pentru cei care activeaza in domeniul serviciilor de acest tip.
Amenajarea gradinilor – multi dintre cei care locuiesc la casă si au o gradină au aste
ptat sa treaca iarna ca să se poata bucura din nou de flori si de verdeată. Nu toti au insă priceperea si puterea de a-si amenaja singuri gradina. Piata potentială este foarte mare in marile orase, iar primavara este un bun moment pentru a porni o astfel de afacere. Clientii care apeleaza la astfel de servicii au in general venituri medii si peste medie. Important in cazul acestei afaceri este ca un client multumit se transforma in 99% din cazuri intr-un client permanent care va apela periodic la serviciile tale, si alte aspect important: e o afacere care se poate porni cu bani putini !
Plimbarea cainilor – odată cu incalzirea vremii animalele de companie pot in sfarsit să petreacă mai mult timp in aer liber. Din păcate nu toti proprietarii de caini au si timpul necesar pentru a face acest lucru, iar pentru unii solutia o reprezintă găsirea unei persoane sau a unei firme care sa rezolve această problemă.
Realizarea de produse „Handmade” – primavara aduce multe oportunitati pentru cei pasionati de „handmade”. E vorba de 1 Martie, de 8 Martie si de Sarbatorile de Paste. Mai ales cu prilejul sarbatorilor de Paste, lumea cumpară numeroase produse handmade, preponderente fiind ouale vopsite si bineinteles cadourile traditionale „oferite” de iepuras. Gama de produse ce se poate realiza este imensa, singura bariera fiind imaginatia. Primavara este unul dintre cele mai bune sezoane pentru vanzarea de handmade.
Prajituri de casa si cozonaci – inaintea pastelui gospodinele sunt innebunite de cate au de facut in casă. De aceea in ultima vreme tot mai multă lume a inceput sa cumpere prajituri si cozonaci, dar din pacate cele din supermarket-uri sunt pline de „E-uri” si desi arată frumos creaza impresia de „artificial”. Cei mai instariti se orienteaza insă spre prajiturile de casă făcute in mod traditional si pentru cozonacii făcuti „ca pe vremuri”. Pentru cei pasionati de acet gen de afacere este un foarte bun moment de a porni afacerea, deoarece cei care sunt deja „consacrati” sunt supraincărcati si nu pot onora toate comenzile. Dacă acum iti faci treaba bine iti poti castiga o clientelă care apoi va reveni să comande atunci cand au evenimente in familie, cu ocazia altor sărbători, sau de ce nu periodic pentru a face plăcere familiei.
Important: toate ideile de afaceri prezentate pot fi pornite cu bani putini !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu